REGION

Zagreb: Zbog "gole šetnje" privedeno troje Švicaraca

Izveli performans "Naked slow walk"

Autor:Fena

13.9.2014

Zagrebačka policija danas je zbog remećenja javnoga reda i mira u postaju privela troje švicarskih državljana, koji su goli prošetali središtem Zagreba u sklopu festivala "Zagreb, volim te" i tako podsjetili na "golu šetnju" poznatog zagrebačkog konceptualnog umjetnika Tomislava Gotovca 1981. godine.

U PU zagrebačkoj se doznaje da je troje stranih državljana privedeno nakon šetnje Cvjetnim trgom i Teslinom ulicom. "Prvo izdanje Festivala Zagreb, volim te!" održano je danas nizom performansa u centru Zagreba u spomen na Tomislava Gotovca, a njime se problematizira položaj tijela u javnom prostoru.

Tomislav Gotovac je 1981., hodao nag asfaltom pa je u spomen na taj čin 8. novembra prošle godine Grad Zagreb finansirao i omogućio postavljanje spomen ploče.

"Festival Zagreb, volim te!" zamišljen je kao platforma koja jednom godišnje okuplja umjetnike koji kroz svoj umjetnički rad istražuju vezu između tijela i javnog prostora. Portali pišu kako je policija privela troje švicarskih umjetnika koji su izveli performans "Naked slow walk" te su bez odjeće prošetali gradskim središtem ukazujući koliko je u gradskoj vrevi bitno usporiti ritam života.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.