Ubio prijatelja pa izvršio samoubistvo: "Oprostite mi, idem čist na onaj svijet!"

Vojin Nikolić ostavio pismo porodici

(F. Me.)

Penzionisani gastarbajter Vojin Nikolić (59) iz Tekije kod Paraćina, prije nego što je ubio svog prezimenjaka i dugogodišnjeg prijatelja Milenka, ostavio je oproštajno pismo starijoj kćerki Nataši u kome kaže da mu je Paća (Milenko) nanio veliki bol i ne može da mu oprosti, a porodicu moli da se ne ljuti na njega!

Dvije ceduljice

Osim tog pisma koje je ostavio u kući, policija je kraj njegovog tijela našla i dvije ceduljice u kojima kaže da želi da donira organe, zbog čega se i ubio u blizini bolnice, te da nema veze sa bombom koja je prije dvije godine povrijedila Milenkovog unuka!

- Nataša, zamolio bih te da budeš jaka i podneseš ovo što se desilo. Izvini, Nataša, ali me razumi, već veliki bol mi je nanio Paća na pravdi Boga. Teško podnosim poraz, ne mogu da mu oprostim. Ne ljutite se na mene, molim vas, idem čist na onaj svijet – stoji u oproštajnom pismu koje je ubica i samoubica ostavio porodici, piše "Telegraf".

Vojinova starija kćerka Nataša objašnjava da je bomba koju njen otac pominje ona na koju je prije dvije godine na putu u blizini njihovih vikendica na Peštercu kod Grze nagazio, igrajući se, Milenkov unuk. Od eksplozije njemu je povrijeđena peta.

- Moj otac je bio dobar prijatelj sa Paćom, odnosno Milenkom. Radili su zajedno u Salcburgu u Austriji, vozili isti autobus… Otac mi je krajem prošle godine penzionisan, a Paća je ostao u Austriji. Imamo vikendice na Peštercu kod Grze, oko 200 metara jedna od druge. Dosta ljudi je policija saslušala zbog eksplozije bombe, a prošle srijede i moga oca koji je to vrlo teško podnio. Zato je i napisao da nema veze sa tim. Shvatio je to kao da ga je Milenko izdao i htio je da spere ljagu sa svog imena – priča potresena Nataša.

Pasionirani lovac

Ona dodaje da se njen otac ubio kod bolnice jer je htio da donira organe i to je i napisao, te da je najveća laž da je htio da ubije i Milenkovog sina Zorana.

- Moj otac je pasionirani lovac. Da je htio da ga ubije sigurno ga ne bi promašio. Pucao je u auto – kaže rezignirano ona.

Sa druge strane, Zoran Nikolić, sin ubijenog, tvrdi da je ubica pucao u njega i ispalio više metaka.

- Pružio je kesu mom ocu da je on ponese njegovoj supruzi u Austriju i odmah je izvadio oružje i opalio. Ja sam sjedeo u kolima kad je ispalio metak i u mene, pa zatim još tri kad sam izašao. Zatim je sjeo u svoj automobil i otišao, a ja sam ostao kraj oca i zvao policiju – tvrdi Zoran.

On kaže da ne zna šta se to dogodilo između njegovog oca i ubice, samo zna da su bili dugogodišnji prijatelji. Zna da je Vojina zbog te bombe saslušavala policija.

- Vojin je odbio da ide na poligraf, a policija mu je poslije pretresla kuću i oduzela oružje koje je imao. Bio je dugogodišnji lovac. Valjda nije mogao da podnese to što mu je oduzeto oružje – priča Zoran.

Vojin Milenković će biti sahranjen sutra na groblju u Tekiji, dok je njegova žrtva i dugogodišnji prijatelj sahranjen danas na groblju u Šaludovcu.

NA VRH

Podijeli članak na