REGION

Šokantno: Pogledajte kako su dvojica maloljetnika pretukla i opljačkala bespomoćnog starca

Uznemirujući video iz Beograda

(Al. Ti.)

24.9.2014

Na video-snimku koji su zabilježile siguronosne kamere u ulazu jedne zgrade u Beogradu vide se maloljetna braća Romi I. N. (10) i J. N. (11) kako prilikom krađe bespoštedno i surovo maltretiraju i tuku starca koji pokušava da se bezuspješno odbrani od njih, piše Telegraf.

Na snimku se vidi kako maloljetnici presreću starca koji pokušava da uđe u lift i ne daju mu da izađe iz hodnika. Zatim hvataju njegovu torbu i pokušavaju da je istrgnu iz njegovih ruku, ali je starac grčevito drži. U sljedećem trenutku jedan od braće pušta torbu i zavlači mu ruku u džep pantalona iz kog vadi nešto i baca na zemlju. Starac tad pušta torbu i nastavlja da se drži za grudi.

Maloljetni Romi zatim pretresaju sve što starac ima kod sebe, a kad on pokuša da uzme svoju torbu natrag, obaraju ga na pod i divljački šutiraju i udaraju.

Braća I. N. i J. N. imaju više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa, a jednog starca su nedavno u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, poslije čega je nesretni čovjek preminuo. Ni policija ni sud ne mogu im ništa jer su u pitanju mlađi maloljetnici.

Podsjetimo, izvor iz policije kaže da su ta dvojica dječaka mjesecima terorisali starije ljude po Beogradu:

- Nekoliko dana prije toga su u Deligradskoj ulici brutalno pretukli 82-godišnjeg starca, da bi mu na kraju oteli 300 dinara. Čovjek je kasnije preminuo u bolnici od teških povreda glave, ruku i noge. Presretali su čak i trudnice i kidali im zlatne ogrlice sa vrata. Mi smo ih hapsili nekoliko puta, ali su odmah pušteni na slobodu jer su mlađi od 14 godina i ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.