REGION

Pusić: Hrvatska municijom doprinosi borbi protiv IS-a

Oružje iz zaliha

Autor:Fena

24.9.2014

Municija koju je vlada odlučila donirati Sjedinjenim Državama koristit će za borbu protiv Islamske države čime Hrvatska doprinosi borbi protiv terorizma, rekla je u srijedu u New Yorku hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić.  

"Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se municija koju je Zagreb odlučio donirati američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države i time doprinosimo borbi protiv terorizma", rekla je Pusić u izjavi hrvatskim novinarima.

Hrvatski premijer Zoran Milanović u avgustu je rekao da je vlada odlučila pokloniti SAD-u oružje iz zaliha Hrvatske vojske te da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.

Ministrica Pusić, koja uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića učestvuje na 69. zasjedanju Opće skupštine UN-a, izjavu je dala nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsjednika Baracka Obame o kriznim žarištima u svijetu.

"Bio je vrlo oštar u ocjeni uloge Ruske Federacije u sukobu u Ukrajini, ali je apsolutno pozvao na pregovore", na "mogućnost da se sukobi rješavaju diplomatskim putem, pregovorima i mislim da ta odškrinuta vrata treba iskoristiti", rekla je Pusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.