REGION

Brata premijera Vučića pretukao niški odred Žandarmerije, prijeti im suspenzija

Ministar najavio istragu o incidentu u Beogradu

Redakcija

29.9.2014

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su brata premijera Aleksandra Vučića pretukli žandarmi iz niškog odreda Žandarmerije i dodao da je pokrenuta istraga o tom slučaju, prenose beogradski mediji.

"Vjerovatno ćemo ih suspendovati do kraja istrage", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbije gdje je potpisan sporazum o borbi protiv narkotika.

Ministar je dodao da je razgovarao sa jedinicom žandarmerije iz Niša i ocijenio da nema opravdanja za takvu reakciju jer se na snimku jasno vidi da Vučićev brat Andrej i ostala dvojica pretučenih nisu pružali otpor.

"Imat ćemo potpun izvještaj od svih šta se tu dogodilo. Tražit ću i snimak kako bi mogli da ih identifikujemo i vidimo koliko ih je tačno bilo. Nijedan slučaj neće biti stavljen u fioku i trudit ćemo se da sve riješimo. U toku ovog i narednog mjeseca imat ćemo rezultate o svemu što smo obećali", rekao je Stefanović.

Andrej Vučić i ljudi iz njegovog obezbjeđenja pretučeni su jučer u centru Beograda za vrijeme trajanja Parade ponosa, a za sada nije jasno šta je uzrokovalo incident.

Vezana vijest  Objavljena snimka na kojoj policija tuče brata Aleksandra Vučića

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.