Neredi na utakmici u Beranama, deset policajaca povrijeđeno

Čak 12 navijača uhapšeno

Srna
02.10.2014 09:43

Deset policajaca završilo je u bolnici, a 12 navijača nikšićkog kluba iza rešetaka, nakon fudbalske utakmice "Berane" - "Sutjeska".

Iz beranske policije saopšteno da je do incidenta došlo u 85. minutu Kup utakmice Crne Gore, kada su "Vojvode", navijači nikšićke "Sutjeske", sa zapadne tribine pokušali da uđu u teren.

Iz policije navode da su oni prema policiji bacili suzavac, a zatim otvoreno krenuli u okršaj koristeći palice i kaiševe vezane u čvorove, prenose podgorički mediji.

"Utakmicu je obezbjeđivalo 35 policajaca. Uspjeli smo da spriječimo navijače da uđu na teren, ali su oni divljački nasrtali na pripadnike policije. Prema našim informacijama, svi oni su odranije poznati kao izgrednici", naveli su iz policije u Beranama.

Ispred Urgentnog centra u tom gradu potom su neprekidno dolazila policijska vozila, dovozeći povrijeđene policajce. Među njima je bilo policijskih starješina.

Neki od povrijeđenih policajaca upućeni su na radiologiju, radi dodatnih pregleda i utvrđivanja stepena povreda.

Prema policijskim informacijama, navijači Berana nisu učestvovali u incidentu, jer su se nalazili na suprotnoj strani stadiona.

Utakmica je, uprkos teškom incidentu, privedena kraju.

NA VRH