REGION

Zastrašujuća izjava beogradskog monstruma: Iznerviralo me što je vrištala pa sam uzeo motiku i ubio je!

Zločin koji je šokirao region

(A. Vr.)

3.10.2014

Darko Kostić, beogradski monstrum koji je svojim gnjusnim zločinom šokirao regiju, priznao je srpskoj policiji da je silovao i ubio 14-godišnju Ivanu Podraščić, pišu srpski mediji

- Ubio sam Ivanu, priznajem. Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da je šamaram i davim, ali nije prestajala... Zato sam uzeo motiku i ubio ju. Onda sam ju zamotao u deku i zakopao u dvorište, ispričao je užasavajuće detalje zločina Darko Kostić (39), koji je uhapšen zahvaljujući poligrafskom testiranju, nakon što je dva dana prije hapšenja na istom mjestu u beogradskoj općini Rakovica silovao svoju rođakinju.

Kako saznaju srbijanski mediji, osumnjičeni ima poveliki kriminalni dosje, a davne 1993. zajedno s još jednom osobom je ubio staricu u Beogradu, a nakon počinjenja zločina je urinirao po njoj.

Kaznu za brutalno ubistvo starice odslužio je u zatvoru za maloljetnike. Osuđivan je još nekoliko puta zbog razbojništva i teških krađa.

Prvi put je kazneno djelo silovanja počinio 2001. godine, a za što je osuđen na tri i pol godine zatvora. Nakon izdržavanja kazne zbog tog zločina, ponovo mu je izrečena zatvorska kazna, zbog novog silovanja.

Policija sumnja da je Kostić počinio još nekoliko slučajeva silovanja i napada, naveo je srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović. U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više kaznenih djela.

519900-kostic-darko-2-foto-mup-srbije-f

Darko Kostić

Prema policijskim podacima, 1992. je čak bio i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

Blic donosi još jedan detalj o ubici. Nakon što je silovao i ubio Ivanu Podraščić Darko Kostić dopisivao se na društvenim mrežama s prijateljima kao da se ništa nije dogodilo.

Dvije sedmice nakon što je silovao i ubio Ivanu, objavio je na Facebooku fotografiju na kojoj se smije i pozira u javnom prijevozu.

- Evo zasad jedna slika, sutra nove, napisao je Kostić, koji se tek nedavno uključio na Facebook, a bio je prijatelj i s Ivanom Podraškić, kako piše Blic.

Nesretna Ivana je 29. jula otišla od kuće i od tada joj se gubi svaki trag. Rekla je majci da ide u provod s prijateljima iz Zemuna.

Prema prvim nalazima, sumnja se da je nesretna tinejdžerka najvjerovatnije preminula još sredinom augusta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.