REGION

Bijela kuća: Biden pozdravio posvećenost Vučića reformama

Telefonski razgovor potpredsjednika SAD-a i premijera Srbije

Redakcija

6.10.2014

Američki potpredsjednik Joe Biden danas je čestitao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na njegovoj posvećenosti ekonomskim reformama i unapređenju poslovne klime, saopštila je Bijela kuća.
 
Biden i Vučić su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i o političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi, navodi Bijela kuća.
 
"Potpredsjednik je čestitao premijeru Vučiću na njegovoj usredsređenosti na ekonomskim reformama i poboljšanju poslovne klime u Srbiji, a dva lidera su razgovarala i o načinima za unapređenje bilateralne saradnje u političkim i ekonomskim sferama", navodi se u saopštenju.
 
Vlada Srbije saopštila je da je Biden pozvao telefonom premijera Srbije i u "dugom i prijateljskom razgovoru" izrazio je poštovanje i podršku SAD za reforme koje je Srbija počela da provodi, izrazivši nadu da će ostati faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
 
Vučić je rekao da je Srbija posvećena evropskom putu, kao i da će voljom svojih građana pristupiti teškim ekonomskim reformama s ciljem da bude uspješna i moderna zemlja.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.