REGION

Završena istraga: Žandarmi u Srbiji prekoračili ovlasti, slijede otkazi

Zapovjednik Milenko Božović napravio niz propusta

Autor:Fena

8.10.2014

Istraga o incidentu na Paradi ponosa u Beogradu, kada su pripadnici niškog odreda Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri", završena je i u njoj ustanovljeno da su žandarmi prekoračili svoje ovlasti, pišu "Naše novine".

Kako taj list navodi, petorica niških žandarma, koji su odmah nakon objavljivanja snimka incidenta identificirani, bit će otpušteni iz policije i kazneno gonjeni, a o sudbini zapovjednika Žandarmerije generala Milenka Božovića odlučit će se narednih dana, prenosi Tanjug.

Petorica suspendiranih pripadnika niškog odreda Žandarmerije koji su brutalno pretukli brata srbijanskog premijera i pripadnike Specijalne jedinice Vojske Srbije koji su bili u njegovom osiguranju, saslušani su u istrazi koju su zajednički vodili MUP, Vojnosigurnosna agencija i BIA.

Pozivajući se na izvor blizak istrazi, list piše da nakon što su pregledani snimci, saslušani učesnici u događaju i preslušani telefonski razgovori ustanovljeno da su niški žandarmi prekoračili svoje ovlasti.

Izvor lista navodi da će svi dokazi zajedno sa izvještajem koji su napravile sve tri službe u narednim danima biti predati tužilaštvu i da ima elemenata za pokretanje postupka po službenoj dužnosti.

Petorica žandarma na saslušanju su izjavila da su zapovijed da upotrijebe silu u tom obliku prema svima bez razlike radi li se o službenim ili štićenim osobama, dobili od zapovjednika niškog odreda Senada Koštića i njegovog zamjenika Nenada Anđelkovića.

Izvor lista navodi da je u istrazi utvrđeno i da je zapovjednik Žandarmerije Milenko Božović napravio niz propusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.