REGION

Priveden kosovski ministar zdravlja Ferid Agani

Nakon današnjeg hapšenja devet osoba

Fena

9.10.2014

Nakon današnjeg hapšenja devet osoba, dužnosnika ministarstva zdravlja i doktora priveden je i ministar zdravlja u kosovskoj vladi Ferid Agani, javio je prištinski dnevnik "Ekspres".

Izvor "Ekspresa" tvrdi da je policija privela Aganija u njegovom uredu i policijskim vozilom odvela u zgradu kosovske policije gdje je na ispitivanju.

Tužilac u ovom slučaju je donio odluku o zadržavanju devet osoba koje su jutros privedene i zahtijevat će od Osnovnog suda određivanje pritvora od mjesec dana, navodi "Express".

Kosovski mediji javili su jutros da je uhapšeno devet osoba među kojima su doktori i dužnosnici ministarstva zdravlja koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

Osim uhapšenih za zloupotrebu je osumnjičen i ministar zdravlja Ferid Agani, kao i generalni sekretar ministartstva zdravlja.

- Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja koja se odnosi na zdravstvenu opremu, posebno stentove koji se koriste kod pacijenata bolesnih od srca - potvrđeno je iz policije.

U policiji su također kazali kako je Tužilaštvo primijetilo da korištenje sumnjivih stentova kojima je prošao rok upotrebe kao i postavljanje stentova od strane nekompetentnih doktora može biti uzrok smrti više od 100 pacijenata, naveo je "Express".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.