REGION

Divljanje huligana: Napadi na albanske pekare u Novom Sadu i Vršcu

Uhapšen jedan napadač

(N. K.)

17.10.2014

Oko jedan sat poslije ponoći huligani su razbili su izlog na lokalu "Baš ćevap" sa novopazarskim ćevapom u Ulici Maksima Gorkog u Novom Sadu.

Prema riječima očevidaca, grupa od nekoliko mladih momaka, maskiranih fantomkama, dotrčala je do lokala i kamenjem porazbijala izlog.

Razbijeni su i pekara „Evropa“ na Limanu 4, u Ulici Cara Lazara i „As pek“ na Detelinari, u Rumenačkoj ulici.

Dvije pekare u Vršcu oštećene su noćas i pričinjena je manja materijalna šteta, ali nema povrijeđenih, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić.

Policija je trenutno na licu mjesta i obavlja uviđaj, dodao je on, nakon čega će biti poznato više detalja o ovim događajima.

Kako prenosi portal eVršac.rs nepoznati počinioci noćas su kamenicama polupali izloge, rashladne vitrine i reklame na dvije pekare u Vršcu čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti.

Demolirane su pekare u Ulici Nikite Tolstoja, na uglu Drugog oktobra i Zelengorske, javlja Blic.

Ovo je druga noć zaredom da stradaju lokali poslije incidenta na utakmici Srbija - Albanija.

525464-novi-sad-789-razbijen-prozor-cevabdzinice-lokal-bas-cevap-ulica-maksima-gorkog-foto-robert-getel-f

Vučić: Vlasti će oštro reagovati na napade u Vojvodini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da imovina svih građana Srbije mora biti zaštićena i da će nadležni organi "oštro reagovati" na niz napada na lokale Albanaca u Vojvodini.

"Mi ne smijemo da se ponašamo kao albanski provokatori koji su one večeri pokušali da izazovu incident i zapale cijelu Srbiju i unesu nestabilnost u region", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS), aludirajući na incident na prekinutoj fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, u utorak uvečer u Beogradu.

Premijer je, govoreći o Albancima čije su pekare napadnute, istakao da su to građani Srbije koji "rade i redovno plaćaju porez, i mi ćemo im garantovati punu sigurnost".

"Pozivamo sve da nikakve akte protiv njih ne čine jer to su kriminalni akti i država će reagovati tako što će zaštititi svoje

građane", rekao je on.

Vučić je dodao da se sada zna više o incidentu s dronom koji je nosio zastavu sa mapom takozvane "Velike Albanije", na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

"Znamo kada su ušli u zemlju, a mnogi u zemljama iz kojih stižu optužbe protiv Srbije, neće biti zadovoljni kada budu vidjeli rezultat istrage", rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.