REGION

Zločin kod Novog Sada: Zaklan pekar u Begeču

Počinilac je uhapšen, a uviđaj je u toku

(A. Sm.)(Mi.K)

18.10.2014

Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada, zaklan je noćas, saznaje "Blic". Počinilac je uhapšen, a uviđaj je u toku.

Prema prvim dostupnim informacijama, može se zaključiti da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi, i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.

Ubijeni pekar je poznat pod nadimkom Kica, bio je Makedonac, a decenijama je držao pekaru u Begeču.

Potvrđeno je da je S.S. ubijen tokom protekle noći sa više uboda nožem.

Prema saznanjima novosadskih medija, riječ je o vlasniku pekare "Sloboda" u Begeču Slobodanu Stojanovskom.

Tijelo pekara izbodeno nožem u beživotnom stanju je pronašao jedan od radnika u njegovoj pekari kada je iz lokala krenuo u dvorište po drva da naloži  vatru za pekarsku peć. On je odmah alarmirao policiju koja je ubrzo stigla na mjesto događaja.

ubistvo-kuca

Kuća stradalog pekara

Ubica je nekoliko sati nakon ubistva uhapšen, potvrdila je policija, navodeći da ovo ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivirano incidentom na utakmici Srbija-Albanija, kao i da nije u vezi sa prethodnim napadima na vlasnike pekara.

Komšije iz Ivanjdanske ulice, inače, kako objašnjavaju, nisu čuli ništa neuobičajeno, te noći nije bilo buke ni galame, a za svog pokojnog komšiju, inače Makedonca po nacionalnosti, imaju samo riječi hvale.

- Komšija Slobodan je, od prije godinu dana, kada mu je umrla majka, živio sam. Dvije sestre su mu se udale, a on se nikada se nije ženio, i pekaru je, od kada pamtim, držao u porodičnoj kući. Uvijek je bio ljubazan, nikada nismo čuli od njega neku ružnu riječ. O tome kakav je čovjek bio, najbolje govori i to da su po njegov hleb i lepinje dolazili kupci iz pola sela - priča jedna od komšinica.

Riječi ove komšinice, potvrđuju i drugi stanovnici Begeča, ali dodaju da je pokojni Stojanovski, posljednjih godina volio da popije, ali, niko ne pamti da je ikada, pripit, izazvao neki sukob, ili da je bio nasilan.

- Kao i svi kada popiju, znao je da kaže svašta, ali, nikada, koliko ja znam, a dugo sam u ovom kraju, nije se potukao. Žao mi je što je ovako završio. Ne znam, kome je mogao da se zamjeri – kaže komšija J.B.

Veljović: Privedeno više lica koja su u vezi sa ubistvom

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu s ubistvom, ali da to krivično djelo nije izvršeno na nacionalnoj osnovi.

- Poslije izvršene obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti. Policija je odmah poduzela operativne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja i tom prilikom je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Stojanovskog - rekao je Veljović i dodao da je tijelo nađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanijetim oštrim predmetom, pišu srbijanski mediji.

On je u saopćenju za javnost objasnio da je riječ o licima koja su sklona konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim.

- Ono što želim ovom prilikom da kažem to je činjenica da ovo krivično djelo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici Srbije i Albanije niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim događajima kada su razbijani objekti ili izlozi lica, odnosno objekti koji su u vlasništvu lica druge nacionalnosti - rekao je Veljović.

On je naveo da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca napada na pekare čiji su vlasnici Albanci i već danas u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i u Vršcu privodi više lica na poligrafsko testiranje koja se mogu dovestu u vezi sa tim događajima.

- Jednostavno, želim da kažem da građani Srbije moraju vjerovati u policiju i da policija mora pružiti bezbjednost svakom građaninu bez obzira na nacionalnu i bilo kakavu drugu pripadnost - rekao je Veljović.

Prema njegovim riječima, policija je izuzetno angažovana na rasvjetljavanju ne samo ovih događaja nego i na obezbjeđenju i raznih sportskih manifestacija i drugih događaja.

- Već danas u Srbiji je angažovano više od 5.000 policijskih službenika na obezbjeđenju fudbalskih utakmica od, samog derbija - fudbalske utakmice Patizana i Zvezde do onih nižerazrednih. Tako da želim da kažem da javnost mora da shvati ulogu policije i da policija mora biti ta koja mora garantirati bezbjednost i sigurnost svakog građanina ove države - poručio je Veljović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.