Mladić i djevojka se iživljavali nad radnicom pekare: "Zamalo su me ubili zbog jedne rolovane viršle"

Pretukli je na radnom mjestu

(N. K.)
24.10.2014 11:44

Dragana A. (47), radnica „Skroz dobre pekare“, brutalno je pretučena u noći između utorka i srijede na radnom mjestu u pekari u Zemunu u Srbiji. Na nju su bez ikakvog povoda nasrnuli mladić i djevojka, za kojima policija i dalje traga.

Dragana A. je poslije jednosatnog zlostavljanja kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, gdje je zbog ozbiljnosti povreda zadržana na daljem liječenju.

- Tokom noći zaključavaju se vrata pekare i radi samo šalter. Kad su došli taj mladić i djevojka, odmah se vidjelo da su zbog nečeg bjesni. Ona je naručila rolovanu viršlu, a on sendvič. Mladić je rekao da mu stavim kečap u sendvič, a djevojka je tražila rolovanu viršlu. Rekla sam da ću je uslužiti čim stavim kečap, ali ona se naljutila i otišla, a mladić je krenuo za njom - priča Dragana A.

Međutim, poslije nekoliko minuta mladić i djevojka su se vratili.

- On je lupao na vrata i vikao: „Otvori, sad ću da te ubijem“. Potom je kroz šalter ušao u pekaru! Povikao je: „Pokvarila si raspoloženje mojoj djevojci“ i odmah me napao! Udarao me je svime što mu je palo pod ruku, gađao me kasom, aparatom za kafu, šamarao me je i davio! Ipak, nekako sam uspjela da se otrgnem, otključam vrata i istrčim iz pekare - prisjeća se Dragana.

Njenim mukama, međutim, tu nije bio kraj.

- Djevojka koja je bila napolju počela je da me čupa i udara. I mladić je izletio iz pekare i udario mi glavom o stub. Tad sam pomislila da će me ubiti! On je nastavio da me davi i udara stolicom, a ona me šutirala. Krv mi je lila iz nosa, a jedino što je rekao dok me tukao bilo je: „Kakva je ovo država“. Pominjao je i neke pare - plačući priča Dragana A.

Njeno zapomaganje čuo je radnik osiguranja pijace i odmah pozvao policiju.

- I dalje su me tukli, a onda je djevojka povikala „Policija“, i tada su pobjegli! Pitam se samo kako niko nije naišao. Ulica je prometna i uvijek neko svrati da jede - ispričala je Dragana za Kurir.

NA VRH