REGION

Supruga premijera: Ako vam je skup crni hljeb, režite ga na tanje kriške

Ponudila rješenje za problem

(N. K.)

28.10.2014

Sanja Musić Milanović, supruga premijera Hrvatske Zorana Milanovića i voditeljica Odjela za promovisanja zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gostovala je u emisiji Hrvatskog radija na temu zdrave prehrane.

U emisiji "Izaberi zdravlje" Musić Milanović preporučila je građanima neke namirnice koje bi trebale biti sastavni dio njihove prehrane. Pa tako i crni hljeb koji je, kako kaže, nešto skuplji od bijeloga. No, Musić Milanović ima rješenje i za taj problem.

- Kada se kaže da je crni hljeb kojeg mi preporučujemo skuplji od bijelog, inicijalno jest skuplji, no crni hljeb možete naprosto rezati na tanje kriške. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna prehrana skuplja, ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane, kazala je Musić Milanović.

Premijerova supruga tvrdi da je "pravilna prehrana siromašna prehrana". Kaže da nije tačno da je skupo pravilno se hraniti, piše index.hr.

- Pod pravilnom prehranom ne podrazumijevam odlazak u najskuplje prodavnice i kupnju najskupljih proizvoda, nego kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Srdela je jedna od najjeftinijih namirnica, izjavila je Musić Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.