REGION

HOROR U SRBIJI Devetnaestogodišnjak silovao staricu poslije slave u selu kod Jagodine!

Policija traga za Živadinom Živanovićem

(A. Vr.)

1.11.2014

Policija traga za Živadinom Živanovićem (19) Donjeg Miševića kod Jagodine za koga se sumnja da je jučer ujutro oko 4.30 pretukao i silovao staricu D.I. (74) iz Jagodine.

Napad se dogodio u selu Lozovik kod Jagodine, u njenoj kući u kojoj je ona povremeno boravila. Mladić je odnedavno živio kod svog dede po majci u Lozoviku, javlja blic.rs.

Žrtva i silovatelj su su prethodno večer bili na slavi kod komšija u Lozoviku. Starica je otišla oko 22 sata kući, a momak je nastavio da pije da bi poslije nekoliko sati zakucao na njena vrata i lažno se predstavljaći kao komšija upao u njenu kuću, počeo da je tuče i prijeti, te je silovao, a poslije toga je ponovo tukao i prijetio da će je ubiti ako nekom prijavi silovanje.

Starica se jučer ujutro pojavila na groblju u Lozoviku na Zadušnicama i tada se povjerila prijateljici šta joj se desilo te noći, a pošto je bila izgrebana po licu i usna joj je krvarila, to su primjetili i ostali mještani na groblju i nagovorili je da prijavi sve policiji.

Ona je obavila pregled u zdravstvenoj ustanovi gdje su joj konstantovane teške povrede po tijelu. Nesretna žena se nalazi u teškom psihičkom stanju jer strahuje od osvete nasilnika koji je i dalje u bjekstvu.

U jagodinskoj policiji nisu mogli da za "Blic" potvrde da li je starica silovana.

Kako je saopšteno, Tužilaštvo ovaj događaj još nije kvalifikovalo. Istraga je u toku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.