REGION

Parada ponosa u Podgorici završena bez incidenata, 2.000 policajaca osiguravalo događaj

Pod sloganom "Tradicionalno ponosni"

Onasa/Fena

2.11.2014

Učesnici podgoričke Povorke ponosa završili su šetnju, koja je protekla mirno bez incidenata. Oko sto učesnika Povorke šetalo je od parka Kralja Nikole do zgrade stare Vlade i nazad. Po povratku su na Blažovom mostu raširili zastavu duginih boja.

Učesnici su nosili zastave duginih boja i transparente na kojima piše "Tradicionalno ponosni", "Ne preko naših leđa", "Tek smo počeli", "Samo njih ne kuni majko", "Tišina=Smrt", "Pitaće te starost đe bi na Prajd", "Sve bi seke ljubile mornarke", "Ponosna majka", "TRANSformersi čuvaju Podgoricu".

U Povorci su, osim organizatora, predsjednika Upravnog odbora Kvir Montenegra Danijela Kalezića, bili i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ombudsman Šućko Baković, savjetnik premiejra za ljudska prava, Jovan Kojičić, kao i šef Delegacije Evropske unije u Podgorici, Mitja Drobnič.

Nada Drobnjak iz Demokratske partije socijalista, Leon Đokaj iz Socijaldemokratske partije, Azra Jasavić iz Pozitivne i Andrija Popović iz Liberalne partije takođe su bili u Povorci, kao i ambasador Italije u Crnoj Gori, Vicenco Del Monako, holandski ambasador Lorent Luis Stokvis i ambasadorka Njemačke, Gudrun Elizabeth Stajnaker.

Povorku je obezbjeđivalo oko dvije hiljade policajaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.