REGION

UZNEMIRUJUĆE Šestomjesečna beba iz Srbije seksualno zlostavljana i lomljene joj kosti!

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali

(A. Vr.)

2.11.2014

Šestomjesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, kaže izvor srbijanskog Blica.

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana, što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.

Majka (17) i otac (47) su se branili riječima da je beba sama pala i tako povrijedila ruku i tijelo.

- Dijete je pretučeno, prebijano i lomljeno po cijelom tijelu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je ljekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smješteni su u bolnicu, ali dijete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Ljekari, socijlani radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore,a šokirala ih je i uznemirala njena ravnodušnsot prema djetetu i odsustvo emocija - priča izvor Blica.

Prije dva mjeseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti. Baš to je bilo sumnjivo ljekarima i ukazivalo na zlostavljanje, jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanijete povrede.

- Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak, iako je maloljetna. Majka je sniženog intelektualnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o djetetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i sigurnost u opasnost - priča izvor i dodaje da postoje samo dvije mogućnosti: ako nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i djetetu u okviru porodice, a druga je da dijete bude oduzeto porodici.

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je beba zadobila povrede i o tom događaju je obavijestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.