REGION

Masovni protesti: Albanci dronom "napali" i sjedište UEFA-e

Nezadovoljni odlukom

(Mi.K)

3.11.2014

Više od hiljadu Albanaca okupilo se ove nedjelje ispred sjedišta UEFA-e kako bi još jednom protestovali protiv odluke kojom je utakmica Srbija – Albanija proglašena rezultatom 3:0 za domaćina, piše Dnevnik hr.

Podsjetimo, nakon nereda u Beogradu i neodigrane utakmice UEFA je odlučila i kazniti Srbiju s oduzimanjem tri boda te zabranom dolaska navijača na sljedeće dvije domaće utakmice. Oba saveza dobila su i po 100 tisuća eura kazne.

Albanci su bili bijesni zbog takve odluke nadajući se kako će utakmica biti registrirana 3:0 u njihovu korist. No, UEFA je odlučila kako su krivci za neodigravanje utakmice njihovi igrači koji nisu željeli nastaviti utakmicu. Također, albanskoj se strani pripisuje "zasluga" zbog prelijetanja bespilotne letjelice s ekstremističkom zastavom, na što su u UEFA-i posebno osjetljivi.

U Nyonu su Albanci na protestu istaknuli albanske, švicarske i američke zastave te mnoge poruke na kojima su optuživani Platini i UEFA za podupiranje navodnog rasizma i fašizma. Bila je tu i poruka koja je čest gost na mnogim europskim stadionima "UEFA Mafia".

Pripadnici albanske dijaspore otišli su i korak dalje. Ponovno su upotrijebili dron koji je nosio albansku zastavu iznad sjedišta UEFA-e, no ovaj put radilo se o službenoj zastavi, a ne ekstremističkoj poruci s granicama fantomske Velike Albanije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.