REGION

ZLOSTAVLJANJE KOJE JE POTRESLO REGION Supruga mi je rekla da se dijete nažuljalo na cuclu!

"Rekla je da je s bebom radila vježbice za kukove"

(A. Vr.)

3.11.2014

 

Šestomjesečna beba iz sela Slatine u Srbiji primljena je u petak u jagodinsku bolnicu s prijelomom ključne kosti i modricama po cijelom tijelu, a ljekari i policija utvrđuju da li je bila žrtva zlostavljanja budući da je prije samo dva mjeseca primljena u bolnicu s prijelomom butne kosti!

Policija je povodom ovog slučaja saslušala bebine roditelje Zorana (45) i Jelenu Bojović (17), ali oni zasad nisu osumnjičeni za nasilje u porodici.

Zoran Bojović je rekao za srbijanski Kurir da je u petak, kad je došao s posla, vidio da njegov sin ima modricu ispod oka.

- Supruga mi je rekla da se dijete nažuljalo na cuclu i ja sam joj povejrovao. Ipak, odveo sam ga kod ljekara i oni su rekli da ima i prijelom ključne kosti! Zato su mu stavili gips i zadržali ga u bolnici - kaže Zoran.

On objašnjava da je pitao suprugu kako je dječak polomio ruku, ali odgovorila mu je da ne zna.

- Radim po cijeli dan i supruga je uglavnom sama s djetetom. Šta se dešavalo kad ja nisam bio kod kuće, ne znam. Jelena tvrdi da ga nije maltretirala, jedino je moguće da ga je slučajno ispustila i da se tako povrijedilo, ili da je palo ako ga je ostavila samog i da to nije smjela da mi kaže - kaže Zoran.

kurir-screenshott

Vezani tekst: UZNEMIRUJUĆE Šestomjesečna beba iz Srbije seksualno zlostavljana i lomljene joj kosti!
 

- Rekao sam im da je moja žena vodila računa o djetetu kad sam ja bio s njima. Hranila ga je, kupala, oblačila... Besprijekorno se ponašala prema njemu u mom prisustvu. Da li ga je tukla i zlostavljala kad su bili sami, ne znam, jer nisam vidio. Vjerujem da ga nije namjerno povrijedila - tvrdi Zoran.

Njegov sin je prije dva mjeseca bio u bolnici zbog prijeloma butne kosti.

- U augustu mu je bila polomljena noga. Supruga je i tada bila sama s njim. Rekla je da je s bebom radila vježbice za kukove i da mu je malo jače i nezgodnije cimnula nogu i tako ga povrijedila. Ljekari tada nisu zvali policiju jer im ništa nije bilo sumnjivo - kaže Zoran.

On dodaje da je šokiran što policija i ljekari misle da je dječak žrtva nasilja u porodici.

- Jelena je mlada i možda se ne snalazi najbolje s djetetom, ali ne vjerujem da ga je tukla. Ja svog sina nikad ne bih povrijedio. On je predivna i vesela beba - očajan je Zoran.

Beba nije životno ugrožena

Zdravstvena inspekcija Odsjeka Niš saopštila je danas da šestomjesečna muška beba B.J, koja je dopremljena u Opštu bolnicu u Jagodini nije životno ugrožena, kao i da se nastavlja njeno liječenje i hospitalizacija, javlja Tanjug.

U saopštenju Ministarstva zdravlja se navodi da zdravstveni radnici imaju ostvarenu saradnju sa roditeljima, tako da, u slučaju dobijanja novih informacija, zdravstveni inspektor može nastaviti vanredni inspekcijski nadzor "radi preduzimanja zakonom propisanih mjera iz nadležnosti rada zdravstvene inspekcije, shodno važećim odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti".

"Nadležni zdravstveni radnici evidentirali su podatke o zanemarivanju i zlostavljanju preko postojećeg obrasca - Protokol zanemarivanja i zlostavljanja djece, koji se koristi u Opštoj bolnici Jagodina, na osnovu čega je poslato obaviještenje za nadležnu Policijsku upravu i nadležni Centar za socijalni rad u Jagodini, radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti".

Kako se navodi u saopštenju, uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrđeno je da je beba dovedena dana 31. oktobra u tu bolnicu zbog alergijskih promjena na koži.

"Tokom pregleda uočeni su vidljivi hematomi ispod desnog oka i desne ušne školjke. Zbog sumnje da je beba namjerno povrijeđena, upućena je na konsultativne specijalističke preglede. U izvještaju radiologa upisana je stara povreda nadlaktične kosti, u izvještaju ortopeda navedena je teža pokretljivost desne ruke zbog prijeloma desne nadlaktice, stara povreda, koja je zbrinuta", ističe se u saopštenju.

U izvještaju neurologa, kako se navodi, dijagnostikovan je stari hematom po glavi bez prijeloma kosti glave.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić, izjavio je ranije danas Tanjugu, da je šestomjesečno muško dijete, koje je doprijemljeno u ovu ustanovu iz sela Slatine kod Jagodine, sa pijrelomom podlaktice i brojim hematomima, "stabilno i život mu nije ugrožen".

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.