REGION

Stravična ispovijest žene koju je muž izmasakrirao mačetom: Polomio mi je sve kosti...

Žrtva porodičnog nasilja

(A. Vr.)

6.11.2014

Mirjana Kristović iz Dubrovnika, majka troje malodobne djece koju je suprug umalo ubio mačetom na spavanju, polomivši joj sve kosti lica i glave, suočava se sa surovom stvarnošću u koju je dospjela nakon što ju je muž izmasakrirao, prenosi dubrovački.hr.

Tek što je izišla iz bolnice, sa fizičkim ozljedama koje će još najmanje godinu dana zarastati, a one psihičke vjerovatno neće proći nikad, dočekala ju je nova životna drama - oduzeta su joj djeca!

Ona sama, kako je ispričala za hrvatske medije, spremna je da živi jedino ako su uz nju njena djeca, njena tri razloga za život. Međutim, ona su joj privremenom mjerom dubrovačkog suda oduzeta i smještena u dom Maslina, a potom bi trebala biti poslana u Zagreb kod udomiteljske porodice.

Mirjan, pak, tvrdi da ima kompletnu medicinsku dokumentaciju i vještačenja koja njoj, kao majci sposobnoj za brigu o sebi i djeci, daju za pravo da  ponovno živi sa svojom djecom.

Nakon užasa koji je proživjela i mukotrpnog oporavka, ali i nakon novih trauma, Mirjana je još odlučnija u borbi za svoju djecu, pogotovo jer su nagađanja o puštanju nasilnika iz pritvora sve glasnija.

- Ako mi djecu ne vrate, onda neka se on vrati, i dovrši što je započeo…, bolno poručuje ova hrabra majka kojoj se čini da se sve urotilo protiv nje i njene jedine želje - da sa svojom djecom bude mirna i sretna obitelj.

Ovo je njena potresna ispovijest....

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.