REGION

Uhapšen Dragoslav Kosmajac

U Beogradu u svojoj kući

(N. K.)

9.11.2014

- Uhapšen je Dragoslav Kosmajac i još sedam ljudi, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

- Kosmajac je uhapšen u Beogradu u svojoj kući, rekao je Stefanović.

nebojsa-stefano-1415520637-588243

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je poslije četiri mjeseca uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba, svi oni srbijanski državljani, osumnjičenih za saučesništvo. Kako je rekao Stefanović, četvoro njih uhapšeno je u Sremskoj Mitrovici. Ministar je istakao da se Kosmajac tereti za pet krivičnih djela, od poticanja na izvršenje krivičnih djela do poreske utaje.

Prema njegovim riječima, radna grupa je formirana 25. juna i istraga se vodila u pet pravaca.

- Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza kako bi imovina bila oduzeta. Ovaj slučaj mogao je biti aktuelan i prije 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji sada je dobio epilog, naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u MUP-a.

kosmajac-kuca-zvezdara-1405588307-536327

- Radimo sa onim što imamo, a možda ćemo kasnije doći i do drugih krivičnih dela, rekao je Stefanović.

Dodao je da će Tužilaštvo odrediti visinu kazne i istakao da očekuje kaznu u gornjim granicama zbog težine krivičnih djela. Ministar policije je poručio da nema nedodirljivih i onih kojih se država Srbija plaši. Stefanović je ovaj slučaj uporedio sa istragom FBI i hapšenjem Al Caponea, podsjetivši da je i on "pao" na utaji poreza.

Ministar je rekao i da štrajk advokata neće uticati na ovaj događaj, jer su svima dodijeljeni advokati po službenoj dužnosti.

Dragoslava Kosmajca (61) je prije nekoliko mjeseci premijer Aleksandra Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji. U Bijeloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Dragoljub Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje Zapadne Evrope, piše Kurir.

Navodno je blizak i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.