REGION

Bandić izlazi iz Remetinca uz milionsku kauciju

Odluka istražnog sudije Županijskog suda u Zagreba

Autor:Fena

13.11.2014

Istražni sudija zagrebačkog  Županijskog suda u četvrtak je prihvatio kauciju koje su za odbranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suosumnjičenici u aferi Agram koji se i dalje nalaze u Remetincu.

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman kazala je nakon ročišta da je istražni sudija  Zdenko Posavec prihvatio Uskokov prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položenu kauciju koje su veće nego ranije.

"Također zabranio im je i kontakt sa svjedocima, ali i obavljanje  profesionalne djelatnosti", kazala je tužiteljica, pojašnjavajući da u  Bandićevu slučaju to znači da, ukoliko izađe iz Remetinca, neće moći obavljati dužnost gradonačelnika.

Bandiću je, kako se neslužbeno doznaje, za izlazak iz Remetinca  prihvaćena kaucija od oko 15 miliona kuna u nekretninama njegovih prijatelja, što je najveća ponuda za odbranu sa slobode nakon 12,4 miliona kuna koje su u nekretninama založili prijatelji bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Novo ročište počelo je iza 13 sati, a zakazano je nakon što je  izvanraspravno vijeće Županijskog suda u srijedu ukinulo prošlosedmičnu odluku sudije istrage da prihvati kauciju u rasponu od 100.000 do 4,5 miliona kuna za sve osumnjičene u aferi Agram, kojima ranije nije omogućeno da se tokom istrage brane sa slobode, osim za gradonačelnika Bandića, kojemu je ponono određen istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti nedjela za koja ga tereti Uskok.

Od osumnjičenih u aferi Agram iz Remetinca su prvi izašli zamjenik Bandićevog ureda Miro Laco, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. Osim Bandića iza rešetaka su ostali šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, vlasnik firme Bramgrad projekt Branko Mihaljević, zamjenik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni sekretar Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.