REGION

Pomaci u istrazi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka

Dvojica napadača najverovatnije nisu bila profesionalci

Autor:Srna

15.11.2014

U istrazi o pokušaju ubistva biznismena Milana Beka ima određenih pomaka, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je uvjeren da će policija vrlo brzo imati rezultate i rasvjetliti taj slučaj.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova kazao je na konferenciji za novinare da je, na osnovu detalja dobijenih uviđajem, kao i iz razgovora sa iskusnim ljudima iz policije, saznao da dvojica napadača najverovatnije nisu profesionalci.

Kako je objasnio, dokaz da se ne radi o profesionalcima je i činjenica da su od četiri hica, koliko je napadač ispalio u pravcu Beka sa udaljenosti ne veće od jednog metra, dva promašila, a preostala dva nisu pogodila vitalne organe.

Da je bio profesionalac, ne bi promašio, konstatovao je Stefanović i dodao da su pronađene sve četiri čahure, kao i jedno zrno, što je još jedan dokaz da nije reč o profesionalcu.

Napadači, dodao je Stefanović, nisu imali ni zaštitu za lice, samo kapuljače, jednom od njih je čak i ona spala sa glave, a policija ima i svjedoke koji su mogli da im vide lice.

Stefanović je naveo da su uviđajne ekipe policije radile čitavu noć na mjestu napada, postoje određeni tragovi, kao i "određeni pravci istrage", o kojima nije želio da govori.

- Potpuno sam uvjeren da će policija rasvijetliti ovaj slučaj i očekujem da vrlo brzo imamo rezultate - poručio je Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.