REGION

Crnogorski ministar zdravlja podnio ostavku

Zbog skandala s infekcijom beba

(D. K.)

18.11.2014

Crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović podnio je ostavku zbog dešavanja u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, iz koje je zbog infekcije u Klinički centar Crne Gore (KCCG) hitno prebačeno pet beba, od kojih je jedna preminula.

Kako je kazao gostujući u Dnevniku RTCG, premijer Milo Đukanović prihvatio mu je ostavku, koju je ponudio jučer, po povratku iz Bijelog Polja, javila je RTCG.

Radunović je rekao da je ovo bila njegova najteža bitka.

- Dobio sam ih hiljade kao hirurg. Ovu nisam mogao jer sam se kasno uključio. Postoje situacije u kojima je gubitnik cijelo društvo. Ovo je jedna od takvih. Nestanak jednog tek započetog života tragedija je koja mora biti opomena i pouka za sve nas - kazao je Radunović.

Smatra da je ovo opomena da neodgovornost i kršenje propisa i pravila dovode do nenadoknadivih gubitaka.

Radunović je naglasio da bebe, nažalost, umiru i u najrazvijenijim društvima, ali se to ne može desiti zato što zakaže dio sistema.

- Ovo se događa tamo gdje nije stvoren sistem u kojem ovako nešto ne bi bilo moguće - zaključio je Radunović, obrazlažući ostavku na mjesto ministra zdravlja.

Podsjetimo, pet beba inficirano je u bjelopoljskoj opštoj bolnici, od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru.

Kako je kazao Radunović, trenutno stanje četiri bebe koje se nalaze u KCCG je nepromijenjeno. Tri su stabilnog zdravstvenog stanja, dok je četvrta još uvijek kritično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.