REGION

Pokušao se objesiti na stadionu Partizana

U posljednjem trenutku spriječena tragedija

M. M.

21.11.2014

Na stadionu beogradskog Partizana jučer se odvijala prava drama. U posljednjem trenutku spriječena je tragedija, odnosno samoubistvo četrdesetogodišnjeg Gorana Z., radnika koji održava teren crno-bijelih, saznaje beogradski Blic.

Isti list prenio je da je u pitanju jedan od štrajkača koji su, uključujući radnike, čistačice i majstore kluba iz Beograda, prije dva dana stupili u štrajk nezadovoljni odnosom rukovodstva prema njima.

Radnik je samoubistvo htio počiniti vješanjem, ali ga je u posljednjem trenutku spriječio jedan od kolega.

Na stadionu su intervenisale Hitna pomoć i policija i stanje se dovodi u normalu, a radnik se osjeća bolje, pa će, kako je rečeno ovom listu, biti pušten kući iz ustanove u koju je odvezen.

Iz Partizana su reagovali povodom ovog incidenta, te naglasili da radnik nije njihov uposlenik.

- Povodom informacije koja se pojavila u medijima da je Goran Z. pokušao samoubistvo na stadionu, obavještavamo vas da je on radnik Jugoslavenskog sportskog društva Partizan, a ne FK Partizan, navedeno je u kratkom saopštenju FK Partizan-a.

Predsjednik ovog sportskog društva Duško Vujošević rekao je da nisu crno-bijeli odgovorni za pokušaj samoubistva radnika na stadionu u Humskoj, već da je taj događaj posljedica teške finansijske situacije u zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.