REGION

Vozač koji je BMW-om sletio u Dunav svu noć uralo i vrištao u ćeliji

U nesreći poginule tri mlade osbe

(J. Be.)

25.11.2014


Jedna od glavnih tema u susjednoj Srbiji i dalje je stravična nesreća koja se dogodila krajem prošle sedmice, a u kojoj je poginulo troje mladih. Pijani 19-godišnjak, koji nikad nije položio vozački ispit, sportskim je BMW-om velikom brzinom sletio u Dunav. Utopilo se troje njegovih prijatelja.

Iako je policija, zbog agresivnosti koju je iskazivao, sumnjala kako je osim pod utjecajem alkohola 19-godišnji Dušan Jovanović bio i pod utjecajem droga, rezultati analize nisu pokazali prisutnost narkotika u njegovom organizmu.

Kako Blic saznaje od policije, Jovanović je nakon nesreće tokom cijele noći vrištao i urlao u ćeliji, ali se do saslušanja smirio i mirno odgovarao na sva pitanja. Priznao je kako je i prije nesreće vozio automobil gradom iako nema položen vozački ispit te kako je kobne večeri previše popio, prenosi index.hr.

- Ne sjećam se trenutka ulijetanja u rijeku - kazao je Jovanović na ispitivanju. Policija je, podsjetimo, ranije utvrdila kako nema tragova kočenja.

Kad je BMW završio u Dunavu, vozač je odmah otvorio vrata i isplivao na površinu, a nešto kasnije isplivali su i njegov suvozač Luka Višnjić te Milica Jokić. Nemanja Antić i maloljetna Anastasija Stajić nisu uspjeli izaći iz automobila, a spasa nije bilo ni za Miloša Jankovića, koji je ležao u gepeku, iako se do zadnje sekunde borio za život, čemu svjedoči činjenica da je nogama razvalio jedan dio zadnjeg sjedišta pokušavajući izaći iz automobila koji se punio vodom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.