REGION

Blažeković: Vesna Pusić je naš kandidat za glavnu sekretarka UN-a

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV

(A. Vr.)

3.12.2014

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV hrvatski saborski zastupnik Boris Blažeković rekao je kako u HNS-u prije izbora novog vodstva te stranke postoji tri prioriteta.

- Teško je špekulirati što je najbolje što se novog predsjednika tiče. Treba završiti ovaj mandat i izabrati predsjednika Josipovića te dobiti parlamentarne izbore. Zanimljiva je i prije parlamentarnih izbora i eventualna kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Vidjet ćemo koliko je to realno i kako će se razvijati situacija. Mislim da bi bilo za Hrvatsku to više nego dobro - rekao je Blažeković u Vetu.

Što se tiče ministra Mornara jasno je rekao kako njegova stranka ga smatra neprihvatljivim.

- Mi u klubu HNS-a očito nismo nimalo zadovoljni ministrom Mornarom. Imamo s njim određenih problema. Cijeli HNS smatra da je obrazovanje najvažnije i zahtijevamo da osoba koja vodi tako osjetljiv resor kao što je obrazovanje i nauku, čak i sport da ta osoba bude najotvorenija i najnaprednija, a ne osoba koja je dosta konzervativna u svojim stavovima i podilazi crkvi u sekularnoj državi. To se nama čini neprihvatljivo - rekao je Blažeković.

No, ipak smatra da se do kraja mandata po tom pitanju neće ništa značajnog promijeniti.

- Mi apeliramo na naše ljude, naše ministre da ga se usmjeri na to da bude malo manje konzervativan i da gleda malo šire što se tiče problema obrazovanja, nauku i mladih.Nauka kao djelatnost je jako važna i zapuštena - rekao je Blažeković u Vetu na Jabuci TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.