Doktor saopštio od čega sve boluje zločinac Vojislav Šešelj

Koordinator peteročlanog liječničkog tima Milorad Bojić

(A. Vr.)
04.12.2014 08:49


Ratni zločinac Vojislav Šešelj ozbiljno je bolestan, pa bi liječnici mogli idućih dana donijeti odluku o njegovu upućivanju na operaciju, najavili su u četvrtak srbijanski mediji.

Koordinator peteročlanog liječničkog tima Milorad Bojić najavio je u dnevnom listu "Politika" od četvrtka da se idućih dana očekuje odluka o daljnjim koracima u liječenju Šešelja, koji je iz haaškog zatvora pušten zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetri.

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti", izjavio je Bojić za "Politiku", što je prenijela novinska agencija Tanjug.

Po njegovim riječima, obavljene su laboratorijske analize, snimanja skenerom i kolonoskopija, a nakon što stignu rezultati biopsije liječnički konzilij odlučit će hoće li se odmah obaviti operacija jetre i kemoterapija, ili će se te dvije metode kombinirati.

Bojić tvrdi da Šešelj ima problema s plućima i ugrađenim pacemakerom, a otkad se vratio u Beograd svaki dan ima temperaturu između 37,5 i 38 Celzijevih stepeni.

Šešelju su utrostručene vrijednosti markera za tumor, ima dvije metastaze na jetri i pronađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom.

Da je Šešelj ostao u Haagu imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao, kaže Bojić.

NA VRH