REGION

MUP Hrvatske raspisao nagradu od 100.000 kuna za razrješenje ubojstva Milana Levara

Fena

6.12.2014

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske raspisalo je nagradu od 100.000 kuna za informaciju koja će dovesti ili doprinijeti rješenju teškog ubistva Milana Levara u Gospiću iz augusta 2000. godine.

Milan Levar ubijen je u svojoj radionici u Gospiću nakon što mu je podmetnuta eksplozivna naprava, a napadač nikada nije pronađen.

Levar je prethodno javno progovorio o ratnim zločinima te Haaškom sudu pružio informacije o ratnim zločinima u Gospiću.

MUP na internetskim stranicama podsjeća kako se ubistvo dogodilo 28. kolovoza 2000. u dvorištu obiteljske kuće u Kaniškoj 39, gdje je nepoznati počinilac aktivirao eksplozivnu napravu. 

"Unatoč provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, MUP nije došao do saznanja i dokaza temeljem kojih može nedvojbeno utvrditi identitet počinitelja tog kaznenog djela", navode u MUP-u. 

Stoga se, ističu, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odlučio na javno raspisivanje nagrade u iznosu od 100.000 kuna, pri čemu policija poziva sve građane koji imaju korisne obavijesti o tom teškom kaznenom djelu da se jave na telefonski broj 192, elektronskom poštom na adresu [email protected] ili lično u najbližu policijsku stasnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.