REGION

Vučić: Ne odustajemo od evropskog puta ni od teritorijalnog integriteta

Premijer Srbije o EU i Kosovu

Fena

7.12.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Krupnju da Srbija ne odustaje od svog europskog puta, niti od svog teritorijalnog integriteta. 


 "Srbija je svoju politiku dugo vremena pravila tako da to bude najbolja i najodgovornija politika, politika u interesu naroda", rekao je Vučih, odgovarajući na novinarsko pitanje o stavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da će Bruxelles uvjetovati nastavak europskog puta Srbije priznanjem neovisnosti Kosova. 

 Vučić je rekao da Srbija radi svoj posao, da se nalazi na europskom putu i da surađuje sa svima u svijetu, javlja Tanjug. 

 On je istaknuo da Srbija postaje važan faktor, ne samo u regiji, već i u cijeloj Europi i da to uspijeva zahvaljujući svojoj ozbiljnoj i odgovornoj politici. 

 On je poručio da će Srbija ispunjavati i svoje evropske obveze i surađivati sa svojim drugim prijateljima, i na istoku i na zapadu. 

 Kako je naveo, zbog ozbiljnosti pristupa Srbije, postoji ponekad i neka doza zavisti kod nekih od zemalja koje su bile mnogo ispred Srbije, a, sudeći po perspektivama i prognozama i tako konzervativnih institucija kao što je MMF, jasno im je da za nekoliko godina neće biti ispred Srbije. 

 "I onda nije čudno što nerijetko odgovarate na optužbe koje nemaju nikakvog smisla ili na pitanja koja baš u potpunosti ne razumijete", rekao je Vučić. 

 Mnogi kritičari Vlade, kako je rekao, s demagoškim i populističkim pristupom, kažu da su primanja u javnom sektoru manja, a ona su manja zato što prethodnih godina ništa nije urađeno, rekao je on. 

 "Manja su primanja zato što ništa niste radili, rasprodali ste sve po Srbiji budzašto, pokrali ste sve što ste stigli i onda ste nama ostavili zemlju s rastućim radnim dugom, s ogromnim fiskalnim deficitom i time da moramo isplaćivati sve ono čime ste vi pokušavali kupiti izbore", poručio je Vučić. 

 On je istaknuo da neće kupovati bilo čiju volju, niti bilo kakve izbore, već da hoće da kupi budućnost za djecu, za što se bori. 

 "Srbija ima dobru budućnost i oni koji to ne mogu podnijeti i prihvatiti to kao činjenicu, što im ja mogu", rekao je Vučić. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.