REGION

Dačić jedini kandidat za predsjednika

Kongres Socijalističke partije Srbije

Srna

14.12.2014

U Beogradu će danas biti održan kongres Socijalističke partije Srbije, a jedini kandidat za predsjednika je sadašnji lider Ivica Dačić.

Kongresu SPS-a pod nazivom "Odgovorno za budućnost" prisustvovaće brojni gosti, uključujući i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je i lider SNSD-a, te delegacija Socijalističke partije, koju predvodi predsjednik Petar Đokić.

Dačić izjavio je ranije da Deveti kongres stranke treba da donese promjene, te da SPS treba da ima ciljeve, ideje i rad usklađen sa vremenom u kojem djeluje.

On je naglasio da stranka koju vodi neće i ne može da bude "muzej prošlosti" i da oni koji to ne shvataju treba da ustupe mjesto drugima.

Dačić je ocijenio i da će to biti kongres jedinstva, dodajući da stranka koju vodi nije promijenila svoja osnovna opredjeljenja, kao što su socijalna pravda, zalaganje za veću stopu zaposlenosti i sveukupno blagostanje stanovništva.

Za potpredsjednike stranke do sada su, prema pisanju medija, predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović, a najviše podrške imaju Antić i Ružić.

U medijima se pominje i mogućnost da dođe do promjena kada je riječ o zamjeniku predsjednika. Tu funkciju sada obavlja Žarko Obradović, a najozbiljniji protivkandidat mu je Antić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.