REGION

MISTERIOZNA SMRT Djevojka iz "Hajata" ipak ubijena?

U okviru istrage bit će privedeno pet osoba

(N. K.)

17.12.2014

U okviru istrage smrti Ivane Bodrožić-Brkić (31), koja je pronađena mrtva u sobi hotela "Hajat'' bit će privedeno pet osoba.

Navodno umrla od anestetika "propofola", koji, kažu stručnjaci, teško da je mogla sama sebi da ubrizga.

Sudija se na privođenje pet osoba odlučio nakon što se tokom istrage pojavilo nekoliko detalja koji bi mogli ukazivati da nije riječ o predoziranju ili samoubistvu, već o ubistvu, pišu "Naše novine."

- Po nalogu sudije koji istražuje ovaj slučaj pet osoba bit će privedeno na razgovor. Za sada nije poznato o kojim osobama je riječ, ali će one morati da daju izjavu o tome da li znaju nešto o smrti djevojke. O ovom slučaju se vodi detaljna istraga, kako bi se riješile sve sumnje i eventualno otklonile spekulacije koje su se povodom smrti pojavile u javnosti, kaže izvor lista.

Mediji su prije nekoliko dana objavili da se Ivana predozirala anestetikom propofol, a list "Alo“ danas piše da ona ipak nije mogla sama sebi da ubrizga duplu dozu anestetika "propofola“ i da se s tim slažu i mnogi anesteziolozi, farmaceuti i anestetičari.

Kako list piše, pomenuti anestetik se koristi za uvođenje i održavanje anestezije i dovoljna su dva miligrama da čovjek upadne u narkozu i to za manje od pet sekundi, prenosi Mondo.

- Gotovo je nemoguće da bi djevojka stigla da sama sebi ubrizga smrtonosnu dozu, a da prije toga ne upadne u dubok san i ispusti špric. Ako je predoziranje “propofolom“ uzrok smrti jake su indicije da ih je ubrizgao neko drugi. Ovaj lijek je anestetik, a ne sedativ zbog čega je vrlo sumnjivo da ga je koristio neko ko je bio uživalac narkotika, kaže za list izvor upoznat s istragom.

Ivana Bodrožić Bakić (31) pronađena je u četvrtak ujutro mrtva u hotelu Hajat na Novom Beogradu u Srbiji u sobi koju je iznajmila kompanija Pink International.

Kćerku poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić, mrtvu sa špricom u ruci našli su zaposleni u hotelu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.