REGION

Stravičan napad usred bijela dana u Splitu: Mladić je ležao u lokvi krvi prekriven borom

Mladić je prevezen u bolnicu s teškim povredama glave

(A. Vr.)

22.12.2014

Splićani su u subotu oko 14.30 na Tablama vidjeli šokantni prizor, mladića u lokvi krvi pokrivenog borom. Mladić je prevezen u bolnicu s teškim povredama glave, a policija traga za napadačem
"Ležao je na leđima na cesti s glavom u lokvi krvi, a preko njega je bija bor koji je nosija kad je napadnut", kaže sagovornica Slobodne Dalmacije o prizoru koji je vidjela u subotu oko 14.30 na Tablama, neposredno pokraj ugla zgrade na broju 19 ispred natkrivenog prolaza koji vodi na pijacu.

Otkad su dobili dojavu o događaju, iz Policijske uprave pokušavaju utvrditi sve okolnosti zbog kojih je 21-godišnjak završio s teškim povredama glave. Kada su ga prolaznici ugledali kako leži na kolniku, pozvana je Hitna pomoć te je odveden u KBC gdje je i hospitaliziran.

"On je nosio bor kada ga je netko ili udario u glavu s leđa ili ga je gurnuo u prsi, te je pao na leđa i udario glavom o pod. Vidjela se krv, a ja nisam smjela doći bliže. Na prvi pogled sam mislila kako je na cesti samo bor, a tek onda sam vidjela da čovjek leži ispod njega. Bila sam na tržnici kada je jedna muška osoba protrčala govoreći: 'Evo, sad si dobija!' i zato sam prošla kroz volat prema cesti da vidim što je bilo. Jedna žena koja je gledala s prozora mi je rekla kako je napadač njoj viknuo kada je provirila da vidi šta se događa: 'Šta je, šta oćeš?'"prepričava jedna gospođa koja je željela ostati anonimna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.