REGION

Saznajte koja država na Balkanu ima najviše neradnih dana tokom praznika

Nije Bosna i Hercegovina

N. K.

25.12.2014

Od svih zemalja balkanskog regiona tokom predstojećih praznika najviše neradnih dana imat će Crna Gora, gdje se za Novu godinu ne radi dva dana, dok po tri dana praznuju pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti povodom Božića, dok će građani većeg dijela regije na raspolaganju imati manje neradnih dana.

Građani naše Bosne i Hercegovine će kao neradne dane imati 1. i 2. januar.

U Federaciji BiH neradni dani će biti i 7. januar kao i 25. decembar, povodom božićnih praznika. U RS će odmarati 1. i 2. januara povodom Nove godine, kao i svi u BiH, dok imaju na raspolaganju po dva dana povodom katoličkog, odnosno pravoslavnog Božića za one koji obilježavaju te praznike.

Prema podacima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije, neradni dani će biti 1. i 2. januar, povodom Nove godine, kao i 7. januar, kada se slavi Božić, kao i 25. decembar za katoličke vjernike.

Tokom predstojećih praznika stanovnici Makedonije će na raspolaganju imati četiri dana, odnosno prema Zakonu o praznicima u Makedoniji neradni dani su 1. januar te 6. i 7. januar povodom Božića, a 25. decembar ne rade pripadnici katoličke vjeroispovijesti.

Stanovnici Hrvatske će tokom nastupajućih praznika imati na raspolaganju četiri neradna dana - 1. januar zbog Nove godine, 6. januar kada će se slaviti praznik Sveta tri kralja, a neradni dani u toj zemlji će biti i 25. i 26. decembar povodom proslave Božića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.