REGION

Španija neće izručiti Luku Bjovića Srbiji

Prema španskom zakonu

Fena

25.12.2014

Dragoslav Ognjanović, branilac Luke Bojovića (41), koji je prekjučer u Madridu nepravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog organiziranog kriminala u Španiji, kaže za “Alo!” da će, ukoliko presuda postane pravosnažna, Bojović morati da služi kaznu u Španiji, iako ga Srbija potražuje zbog nekoliko ubistava i sudi mu u odsustvu.

- Prema španskom zakonu, strani državljani koji su osuđeni u toj zemlji, moraju tamo da odsluže bar više od polovine kazne, iako ih potražuje neka druga zemlja, u ovom slučaju Srbija - objasnio je Ognjanović.

Istom presudom, Bojović je oslobođen optužbi da je organizirao brutalno ubistvo Milana Jurišića Jureta, čiji je leš iskasapljen i samljeven u mašini za meso, a dijelovi tijela pobacani u rijeku Manzanares. 

Osim Bojovića, španski sud je osudio još trojicu “zemunaca”, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala na 21 godinu, Sinišu Petrića na 15 i Vladimira Mijanovića na pet godina zatvora zbog istih djela, dok su za ubistvo Jureta također oslobođeni, prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.