REGION

Svakog jutra prije odlaska u Ministarstvo obavi bar jednu operaciju

Drži ljudsko srce u rukama!

Autor:(Mi. K.)

25.12.2014

Srbija u Vladi Srbije ima čovjeka za primjer, a riječ je o jednom ministru koji svaki put prije odlaska na posao u Ministarstvo ili na sjednicu Vlade obavi jednu operaciju i tako spase ljudski život!

Naravno riječ je o ministru zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru, koji spada u red elitnih stručnjaka, a iako je sjeo u fotelju u Vladi Srbije on nije zapustio svoj posao već uredno operiše i pomaže ljudima!

Osvrćući se na nedavne izjave direktora Kliničkog centra Srbije, Miljka Ristića o katastrofalnom stanju u zdravstvu, ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, rekao je u intervjuu za "Danas" da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali negira navode da se bez jake veze građani ne mogu adekvatno liječiti, a kao argument tome u prilog naveo je primjer svog rada.

- Svako jutro, prije odlaska u Ministarstvo, obavim bar jednu operaciju u svojoj matičnoj klinici i znam pogled tih pacijenata kada shvate da ih je operisao ministar, a da nisu imali "vezu" - kazao je Lončar.

zlatibor-loncar-2

Zlatibor Lončar završio je Medicinski fakultet u Beogradu. U Londonu u bolnici "Hamersmit" završio specijalistički kurs iz hepatobilijarne hirurgije. Završio specijalizaciju iz opšte hirurgije 2003. godine, a 2009. upisao doktorske studije.

Tokom 2011. završio je i specijalistički kurs iz transplantacione hirurgije jetre u Londonu.

Prije dolaska na čelo Urgentnog centra bio je načelnik Intenzivne njege na odjeljenju Hirurgije i Klinike za urgentnu hirurgiju. U januaru 2014. godine izabran je za člana Predsedništva SNS-a.

Na predlog glavnog odbora SNS aprila 2014. godine izabran je za ministra zdravlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.