REGION

Pijani 18-godišnji vozač se zabio u stup, poginuo mu maloljetni prijatelj porijeklom iz BiH

Uhapšeni mladić u nesreći nije povrijeđen

(N. K.)

26.12.2014

Stanovnici Petrinja u Hrvatskoj će ovogodišnju božićnu noć dugo pamtiti jer se u njoj ugasio život 15-godišnjeg Matea Križanovića, učenika Srednje medicinske škole u Zagrebu.

Naime, Mateo je bio s društvom u diskoteci, gdje su ga prijatelji posljednji put vidjeli, a potom je oko pola tri krenuo pješice kući. Kada je bio petstotinjak metara od kuće, naišlo je njegovo društvo u vozilu Golf i pozvalo da im se pridruži. Mateo je pristao, sjeo na prednje suvozačevo mjesto. Bio je to kobni potez. 

Manje od stotinjak metara od njegove kuće, pijani vozač (18) Golfa se zabio u betonski stup. Udarac je bio takav da su vatrogasci čija je baza u blizini čuli tupi udarac. Odmah su krenuli i stigli doslovce za minutu. Morali su rezati lim da bi izvukli unesrećenog, ali za Matea je bilo kasno. Preminuo je u 3 sata i 4 minute, na mjestu nesreće udaljenom pedesetak metara od roditeljske kuće. Uzrok nesreće je prevelika brzina i alkohol, 18-godišnjaku koji je upravljao vozilom, izmjerena je količina alkohola od 1,98 promila. Vozač, koji je uhapšen, u nesreći nije povrijeđen.  

bbb

Još jedan mladić zadobio je teške povrede i u bolnici je, piše 24sata.hr.

Inače, Mateova smrt bolno je odjeknula među njegovim  vršnjacima. Bio je sportaš, igrao je košarku i bio poprilično uspješan. Mateovi roditelji Vesna i Miroslav su doseljenici iz Bosne i Hercegovine, tu su sagradili kuću i tu žive. U petak su im dolazili rodbina, susjedi i prijatelji. Niko nije mogao skriti tugu za prerano ugašenim životom Matea kojim su se ponosili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.