REGION

Josipović: Očekujem pobjedu!

Reporteri "Avaza" na licu mjesta

A. DUČIĆ

28.12.2014

Zagreb je jutros na dan predsjedničkih izbora pokrio snježni pokrivač debljine 15-ak centimetara.  Novi snježni nameti znatno su utjecali na izlaznost birača.

Aktuelni predsjednik Hrvatske Ivo Josipović glasao je jutros u 11 sati na biračkom mjestu broj 34 u Palmotićevoj ulici, gdje se obrela i ekipa „Dnevnog avaza“.

Josipović je kazao je da ima jako dobar osjećaj i da očekuje pobjedu. Vremenske neprilike, cijeni on, mogle bi otežati izlaznost građana. Tvrdi da je imao sam vrlo sličan osjećaj kao i prije pet godina, te da nije nervozan

Odgovarajući na pitanje novinara „Avaza“ Josipović je rekao da bi volio da se desi pobjeda već u prvom krugu, ali da u konačni rezultat uopće ne sumnjma.

- Iskustvo u prvom mandatu me uči da mora doći do određenih manjih promjena, drukčijeg načina rada. Drukčija su vremena i problemi nego prije pet godina – kazao je on odgovarajući na pitanja novinara.

Kada je riječ o BIH, istakao da su svi predsjednički kandidati prilično jedinstveni oko toga kako voditi politiku prema našoj državi.

- Svi poštujemo BiH kao suverenu zemlju, zalažemo se za jednakost tri konstitutivna naroda i svih građana i svi smo voljni pomoći BiH na njenom putu kao EU i u NATO – kazao je Josipović.

Kandidat "Živog zida" Ivan Sinčić glasao je na biračkom mjestu u karlovačkom predgrađu Velika Jelsa, a novinarima je izjavio kako se nada dobroj izlaznosti te kako očekuje da jedan novi sloj ljudi povrati povjerenje u politiku.

Napomenuo je da će bez obzira na današnji rezultat "Živi zid" nastaviti sa svojim programom i planom - Naravno, idemo i na parlamentarne izbore – poručio je on.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić glasao je u Markuševcu u područnoj školi Bačun, a novinarima je izjavio kako vjeruje da su Hrvati shvatili da sami moraju odlučiti, i da niko drugi neće u njihovo ime mijenjati Hrvatsku nabolje. Svoju građansku dužnost na biračkom mjestu u ulici Bauerova u centru Zagreba obavila je i kandidatkinja HDZ.a Kolinada Grabar Kitarović.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako bi ovi izbori mogli nešto reći.

- Nadam se da snijeg neće utjecati, a izbori su jednom u pet godina i važni su", rekao je premijer. Kampanja je, po njegovoj ocjeni, kao i svaka u zadnjih pet - šest godina, sve jeftinija.

- Sve manje novaca se troši i taj novac je pod sve većom kontrolom", dodao je Milanović.

Šest od ukupno 6.260 biračkih mjesta, kako pišu mediji, nisu otvorena zbog snježnog nevremena koje je zahvatilo veći dio zemlje.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.