REGION

Vatrogasci spasili bebu zaključanu u stanu punom dima

U Ulici kralja Milana u Obrenovcu

(Dž. Č.)

5.1.2015

Obrenovački vatrogasci spasli su danas jednogodišnjeg dečaka iz zaključanog stana u kojem je izbio požar. Dijete je bilo samo u stanu na petom spratu, koji je bio prepun dima, u Ulici kralja Milana u Obrenovcu, ali su trojica vatrogasaca brzom intervencijom uspjela da ga spasu, prenosi Blic.

Kako se nezvanično saznaje, dječakova majka se na tren spustila do ulaznih vrata zgrade koja se često zaglavljuju, kako bi ih otvorila jednom od stanara. Dječak je međutim krenuo ka vratima stana da je traži i uspio da ih zaključa iznutra i zaglavi.

U tom trenutku se u zatvorenom stanu zapalila šerpa na šporetu i stan se nekoliko minuta ispunio dimom. Uznemirena majka koja nije uspjevala da otvori vrata i u strahu da se dijete ne uguši pozvala je vatrogasce.

- Dobili smo dojavu oko 10.30 sati i stigli smo za četiri minuta na lice mjesta. Ušli smo preko ljestvi kroz prozor u stan gdje smo zatekli mališana uplakanog u stanu krcatom dima. Otvorenog plamena nije bilo. Na svu sreću spasili smo dječaka i predali ga uzrujanoj majci - rekao je za  Zoran Pavlović, komandir Vatrogasno spasilačke brigade u Obrenovcu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.