REGION

Branimir Glavaš zbog novog zatvorskog režima na slobodi

Odslužio tri petine kazne za ratne zločine

(Al. Ti.)

7.1.2015

Obzirom da je Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine, odslužio tri petine kazne 4. januara je počeo koristiti zatvorske pogodnosti, potvrđeno je na njegovoj Facebook stranici, piše Jutarnji.

Glavaš od 4. januara radi pravno - administrativne poslove u jednoj hercegovačkoj kompaniji, ali nije objavljeno o kojoj je riječ. Radit će pet dana u sedmici i te će dane samo prespavati u zatvoru.

Svake sedmice imat će pravo i na slobodan dan, a te će dane, ako želi, moći spojiti i zajedno koristiti bez policijskog nadzora. Budući da je nakon bijega iz Hrvatske sagradio vilu u Drinovcima, 60-ak kilometara istočno od Mostara, te će dane, kao i trosedmični godišnji odmor, bude li tako odlučio, moći provoditi ondje.

Zanimljivo, na fotografijama objavljenim na njegovu Facebook profilu Glavaš je bez štapa, kojim se služio prilikom nedavnog dolaska na Općinski sud u Osijeku, gdje je osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića tužio za klevetu. To bi moglo značiti da mu se unazad tri mjeseca zdravstveno stanje značajno popravilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.