REGION

Vojvođanska partija pokreće peticiju protiv Cecinog koncerta u Novom Sadu

Protiv parade 'šunda i kiča"

Fena

8.1.2015

Vojvođanska partija (VP) i nevladina udruga Centar "Živjeti uspravno“ osudili su odluku uprave Novoga Sada da za doček pravoslavne Nove godine organizira koncert Svetlane Ražnatović Cece, koja je bila u braku s kriminalcem i optuženikom za ratne zločine Željkom Ražnatovićem Arkanom, prenijela je u četvrtak Radio televizija Vojvodine.

VP je ocijenio da gradska vlast time vrijeđa osjećanja velikog dijela novosadske javnosti kao i da se takvim koncertom ugrožava kandidatura Novog Sada za europsku prijestolnicu kulture 2021.

"Vojvođanska partija ovom prilikom pokreće javnu peticiju, u cilju izražavanja javnog stava i neslaganja s moralno – kulturnim urušavanjem našeg grada i poziva sve građanke i građane Novog Sada i Vojvodine da zajednički obranimo vojvođanske vrijednosti pred sve češćim nasrtajima parada 'šunda i kiča", navedeno je priopćenju VP-a.

Podsjećamo mlade Novosađane, dodaju u VP-u, da je Svetlana Ražnatović sa svojim tadašnjim suprugom bila i ostala jedan od glavnih simbola veličanja ratnih zločinaca i paravojne zločinačke politike tijekom 90-ih godina. Novosadske gradske vlasti, koje su ekspozitura centralističkih vlasti države Srbije, dovode taj simbol skarednosti u multinacionalni Novi Sad – glavni grad Vojvodine, da nastupa za ‘srpsku novu godinu’, što god im to značilo.

Odluku o organizaciji Cecinog koncerta kritizirao je i Centar „Živjeti uspravno“ koji se upitao kojim sponzorskim sredstvima se plaća takav događaj.

Predsjednica Centra Milica Ružičić Novković je istakla da Grad u oktobru 2013. nije mogao osigurati milion dinara za pomoć osobama s invaliditetom, zbog čega je došlo do prekida kontinuiteta te usluge i blokade računa udruge.

Ona je najavila i da će, ukoliko se koncert ne otkaže, podnijeti tužbu protiv Grada i predstavku sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

VP je politička organizacija koja se zalaže da Vojvodina dobije status republike unutar Srbije.

Centar „Živjeti uspravno“ je novosadska nevladina udruga koja promiče sposobnosti osoba s invaliditetom i pridonose razvijanju njihovih potencijala.

U Novom Sadu na vlasti je Srpska napredna stranka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.