REGION

Serija zločina po Srbiji: U toku potraga za ženom ubicom!

Učestvovala u najmanje dvije likvidacije, ali i trgovini narkoticima

Redakcija

8.1.2015

Misteriozna žena sije smrt po Srbiji! Policija traga za ženskom osobom, koja je, kako se sumnja, učestvovala u najmanje dvije likvidacije, ali i trgovini narkoticima, prenose srbijanski mediji.

Tragovi njenog DNK pronađeni su na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu i Rade Maksimović u Šapcu, ali i heroinu zapljenjenom kod Kraljeva.

Dodatne analize i materijalna vještačenja trebalo bi da pokažu da li je ova žena učestvovala u još nekim zločinima.

Napad izveden na identičan način

- Još pokušavamo da otkrijemo ko je ona, ali to, za sada, ide teško. Sam DNK ne znači ništa kad nemamo konkretnu osobu s kojom možemo da ga uporedimo. Napad na Joksovića i Maksimovića je uzvršen eksplozivom, na gotovo identičan način, a tokom uviđaja pronađen je isti, ženski DNK - svjedoči izvor beogradskih “Novosti”.

Radojica Joksović (32), brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svjedoka u sudskom procesu protiv narko-bosa Darka Šarića, ubijen je 3. jula 2012. godine u beogradskom naselju Bele vode. Usmrćen je aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene ispod njegovog sivog Audija A6.

U eksploziji je lakše ranjen Predrag Rakić, koji je bio na mjestu suvozača. Prvi rezultati istrage pokazali su da je paklena naprava postavljena ispod sjedišta vozača. Eksploziv je aktiviran daljinski, kada je Joksović usporio zbog “ležećeg policajca”.

Stručnjaci izneneđeni

Tokom uviđaja pronađeni su ostaci paklene naprave, a analizom materijalnih tragova sa eskploziva i džipa pronađeno je nekoliko DNK. Iznenađenje nije bilo malo kada su stručnjaci saopštili da je, pored ostalih, izolovan i jedan ženski.

Također se nagađalo da je Joksović ubijen zbog osvete, odnosno svjedočenje njegovog brata od strica protiv najmoćnijeg narko-klana. Radojica je bio preuzeo porodične poslove, jer je Nebojšu čuvala policija iimao je ograničeno kretanje i susrete.

Inspektori policije pokušavali su kroz analizu tog ženskog DNK da pronađu neki trag koji bi ih odveo do naručilaca i organizatora Joksovićeve likvidacije. Iznenađenje nije bilo malo kada su otkrili da se identični ženski DNK pojavljuje u još jednom zločinu u kojem je upotrebljen eksploziv.

Nekoliko mjeseci ranije, 22. aprila, u eksploziji bombe postavljene ispod automobila Volkswagen Touran u centru Šapca, teško je ranjen znanac šabačke policije Rade Maksimović (33) zvani Grba. Maksimović, koji je osuđivan zbog trgovine narkoticima, prebačen je u Urgentni centar u Beograd, gdje je ubrzo izdahnuo.

Po treći put isti ženski DNK

- Sumnjamo da je u ovom slučaju naprava također, kao i kod Joksovića, aktivirana daljinski. U oba slučaja vozilo je bilo u pokretu, odnosno do eksplozije je došlo tokom vožnje - kaže izvor “Novosti”.

Daljim radom i istraživanjem inspektori su, po treći put, došli do istog, ženskog DNK. Ovog puta on je bio izolovan na teritoriji Kraljeva, tokom presijecanja narko-klana.

Zaplijenjeno je više kilograma heroina, zapakovanog u manje paketiće. Na jednom od njih pronađeni su biološki tragovi iz kojih su kasnije izvučeni DNK uzorci.

Tajanstvena dama koja i dalje izmiče policijskoj potjeri i identifikaciji, jeste, po svemu sudeći, član jake organizovane kriminalne grupe. Da li je riječ samo o trgovcima eksplozivom i narkoticima teško je reći, ali postoje jake indicije da ova krimi-grupa “radi” i naručena ubistva.

Slučaj dodatno intrigira i činjenica da je DNK ženske osobe otkriven i tokom uviđaja oružanog napada na biznismena Milan Beka 14. novembra prošle godine. Policija je pronašla četiri čahure i zrno, a forenzičkom analizom, pored ostalih, izolovan je i biološki trag koji pripada ženi.

Da li je riječ o istoj ženi, za kojom traga policija zbog ranijih likvidacija i krivičnih djela, znat će se kada se završe dodatna vještačenja i analize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.