REGION

Kosovska policija istražuje 132 osobe zbog terorizma

Provjereno 98 lokacija

Fena

9.1.2015

Kosovska policija je prošle godine podnijela 13 kaznenih prijava protiv 132 osobe osumnjičene za terorizam.

"U 11 akcija duž čitave teritorije Kosova provjereno je 98 lokacija. U ovim akcijama, ali i u drugim slučajevima uhićeno je 78 osoba osumnjičenih za terorizam", potvrdio je visoki policijski dužnosnik za list "Tribuna", prenosi Tanjug.

Prema istom izvoru, policija je uspjela spriječiti odlazak na ratišta u Siriji i Iraku veliki broj kosovskih građana.

S druge strane, vršitelj dužnosti državnog tužitelja Syle Hoxha je izjavio da je državno tužiteljstvo spremno da se bori protiv ove pojave i da će to i nadalje ostati prioritet u radu ove institucije.

"Na temelju koordinacija aktivnosti državnog tužitelja i specijalnog tužitelja Kosova policija je provela istragu protiv 132 osobe osumnjičene za terorizam. Uhićeno je na desetine osumnjičenih, a za 36 osoba je određena mjera pritvora", izjavio je Hoxha.

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je jučer s predsjednikom kosovske skupštine Kadri Veseljijem o ubrzavanju postupka za donošenje Zakona za sprječavanje kosovskih građana da sudjeluju u stranim ratovima.

Inače, na ratištima u Siriji i Iraku, prema neslužbenim podacima, ratuje oko 300 osoba a do sada je ubijeno više od dvadeset.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.