REGION

AVAZ NA LICU MJESTA Atmosfera uoči predsjedničkih izbora sa Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu

"Situacija jeste teška, ali mislim da se mi možemo izvući"

M. KEBIĆ

10.1.2015

 

Ekipa "Dnevnog avaza" donosi vam atmosferu iz glavnog grada Hrvatske uoči drugog kruga glasanja za predsjednika Hrvatske.

Atmosfera na Trgu bana Josipa Jelačića, prema tvrdnjama Zagrebčana, večeras se ne razlikuje mnogo od atmosfere kao što obično vikendom biva.

Brojni građani koje smo zamolili da stanu pred naš objektiv, većinom su to izbjegavali pravdajući se da poštuju izbornu ćutnju.

Zagrebčanka Marta izjavila je za Dnevni avaz da od novog predsjednika očekuje da bude predsjednik svih građana Hrvatske. Nije željela prognozirati ko bi mogao biti pobjednik, naglasivši da će ujutro otići da glasa čim prije.

marta11

- Očekujemo da više s narodom komunicira i da bude otvoren. Situacija jeste teška, ali mislim da se mi možemo izvući. Što je najbitnije, treba zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih iz Hrvatske, kazala je za "Avaz“.

Bilo je i onih koji se nizu željeli predstaviti, ali su kratko rekli da sutra ne namjeravaju glasati jer za to nemaju vremena.

Iako su izbori na pragu, izborni plakati izostali su u centru grada i većinom su primjetni na prefieriji.

U izbornom štabu Ive Josipovića saznali smo da je najveći dio sredstava u ovoj kampanji bio usmjeren na pridobijanje birača putem društvenih mreža, stoga su bilbordi i „džambo plakati“ primjetniji znatno manjoj mjeri, nego u prethodnim kampanjama.

Ekipa avaza sutra tokom dana donosi vam s lica mjesta autentične inoformacije o izbornom danu.

 

M. KEBIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.