REGION

Slovenski surfer stradao u Medulinskom zaljevu

Nesreća na moru

Fena

18.1.2015

Slovenski daskaš smrtno je stradao u Medilunskom zaljevu, a u Vrsaru je potonula vezana austrijska brodica, izvijestilo je u nedjelju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske.

Smrtno stradali Slovenac T. P. (rođen 1984. godine) u subotu rano poslijepodne surfao je u društvu prijatelja u Medulinskom zaljevu. Prijetelji su u jednom trenutku ugledali da pluta u moru i odmah ga iznijeli na otočić Bodulaš, odakle su pozvali pomoć. Pulska Kapetanije prevezla je do otočića djelatnike hitne medicinske pomoći, koji su obavili reanimaciju ali ga nisu mogli spasiti. Istražne radnje provodi Županijsko državno odvjetništvo.

 Lučka ispostava Poreč u subotu u podne je zaprimila dojavu o potonuću austrijske brodice "Iris - Jirina“ dužine 10,85 metara u Vrsaru. 

 Brodica bez posade bila je vezana za ponton i u njoj nije bilo goriva, tako da nema onečišćenja mora. Potonulo plovilo, vlasništvo austrijskog državljanina W.L., izvadili su ronioci lokalne tvrtke specijalizirane za radove pod morem, a porečki vatrogasci su iz broda ispumpali more. Lučka ispostava Poreč ispostavit će vlasniku račun za vađenje i zbrinjavanje plovila, a nakon očevida će se znati i hoće li biti kažnjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.