REGION

BEZ IMALO KAJANJA Ubica male Tijane promijenio iskaz: Popio sam mnogo piva!

Dragan Đurić, mesar iz Surčina u Srbiji, na saslušanju

Autor:(A. Vr.)

23.1.2015

Dragan Đurić, mesar iz Surčina u Srbiji, na saslušanju je pokušao da se opravda zašto je ubio Tijanu Jurić (15).

- Bio sam pijan. Popio sam mnogo piva - bestidno se branio monstrum koji je djevojčicu 26. jula 2014. oteo u Bajmoku, a potom brutalno ubio, prenosi srbijanski Blic.

Đurić je ranije tvrdio da je pio rakiju. Zbog nove izjave ubice sud je izdao dopunu naredbe da se utvrdi koliko je monstrum, kojem prijeti 40 godina zatvora, bio pijan.

U međuvremenu, istraga je prikupila preostale dokaze i vještačenja, čekaju se još samo vještaci Centra za sudsku psihijatriju u Novom Sadu. Oni bi trebalo da izvještače pretrpljeni strah žrtve. Ako ovaj nalaz ne stigne do 7. februara, kada ističe šest mjeseci od hapšenja ubice, Više tužilaštvo u Subotici će podići optužnicu.

U istrazi su saslušani Tijanini prijatelji koji su je posljednji vidjeli u noći kada je oteta i ubijena pošto se od kuće bake i djedae vratila na fudbalski turnir. Izjave su dali i djevojčicini roditelji i osoba koja je pronašla njen telefon na putu za Zrenjanin. Rađeno je vještačenje DNK tragova u kolima ubice, njegove odjeće i drugih predmeta, kao i neuropsihijatrijsko vještačenje.

- Čekamo nalaze o pretrpljenem strahu, ali i optužnicu koja mora biti podignuta sa ili bez vještačenja - kaže za „Blic” Maja Atanasković, advokatica porodice Jurić.

U Višem sudu u Subotici objašnjavaju da je Đurić tražio da bude prebačen u samicu.

- Đurić je u posebnom delu Okružnog zatvora u Subotici i podnio je zahtjev za samicu i izolaciju sa posebnim mjerama obezbeđenja. On u zatvoru i dalje ćuti. Jednom mjesečno posjećuje ga majka - kaže Rajko Maravić, sekretar Višeg suda.

Igor Jurić, Tijanin otac, od kada je saznao da njegove kćerke više nema ulaže mnogo napora da se izmijene zakoni o potrazi za nestalim osobama. „Tijanin zakon“, koji je poslanik Saša Mirković predao Skupštini Srbije, ima za cilj da policija ubrza potragu za nestalim osobama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.