REGION

Novi protesti u Prištini 4. februara

Lider Pokreta "Samoopredjeljenja" Albin Kurti najavio

Fena

29.1.2015

Lider Pokreta "Samoopredjeljenja" Albin Kurti najavio je danas da će novi protesti biti organizirani u srijedu, 4. febrauara, u središtu Prištine, javlja Tanjug. 

"Naši zahtjevi su isti - razrješenje ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju Trepče u javno preduzeće", rekao je Kurti na konferenciji za novinare. 

On je dodao da će protesti biti organizirani u saradnji sa Savezom za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja i Inicijativom za Kosovo Fatmira Limaja. 

Inače, poslanica "Samoopredjeljenja" Aljbuljena Haxhiu je na svom Facebook profilu napisala da je do sada prikupljeno 36 potpisa za zakazivanje vanredne sjednice kosovske skupštine na kojoj bi se zatražila smjena Jablanovića. 

"Opozicija je prikupila 36 potpisa za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Kosova za smjenu Jablanovića. Nedostaje nam još četiri potpisa, ali nam zastupnici većine ne daju te potpise", napisala je Haxhiu. 

Po njenim riječima, ako vladajuća većina želi smjenu Jablanovića neka potpiše inicijativu, jer će se inače protesti nastaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.