REGION

ŠOKANTNO Otac u Srbiji preko Skypea prodavao kćerku za 5 hiljada eura

Djevojčica ima 15 godina

(Al. Ti.)

2.2.2015

Policija u Beogradu spriječila je jednog oca iz Železnika da preko Skypea proda svoju kćerku (15) u Švedsku za 5.000 eura

Poslije anonimne prijave policija je spriječila već ugovorenu prodaju djevojčice od 15 godina iz Železnika, koju su njeni roditelji pokušali da prodaju preko interneta za 5.000 eura, prenosi “Blic”!

– Pozvao nas je čovjek i pitao da li može da prijavi slučaj trgovine maloljetnicom, ali da ostane anoniman. Ispričao je kako je prisustvovao razgovoru oca djevojčice i komšija u kojem je čuo da je otac ugovorio prodaju svoje kćerke. Dao nam je podatke, adresu, vidjeli smo da je slučaj ozbiljan i obavijestili Centar za socijalni rad i tužilaštvo – kažu u policiji.

Policija je istragom utvrdila da je porodica nekoliko mjeseci ranije bila u Austriji i Njemačkoj, gdje su pričali da imaju kćerku "koja nije imala dečka, ali čeka pravu priliku".

– Otac je preko Skypea u nekoliko navrata pričao o prodaji njegove kćerke i udaji u Švedskoj. Bukvalno su razgovarali s mladoženjinim ocem, a cifra je bila 5.000 eura. Počeli su da ugovaraju i detalje svadbe i puta djevojčice u Švedsku – kažu u policiji.

– Ma to nije tačno, mi smo se šlili – tvrdio je otac u policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.