REGION

Podgorički paroh SPC protjeran jer predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost Crne Gore

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore donijelo rešenje

Fena

7.2.2015

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore donijelo je rešenje o protjerivanju podgoričkog paroha Srpske pravoslavne crkve Velibora Džomića zbog toga što, kako je ocjenjeno, predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost, prenijeli su danas crnogorski mediji. 

Prema tom rešenju, Džomić mora napusti Crnu Goru do ponedjeljka, prenosi RTV Crne Gore.

Džomić se jučer oglušio o poziv policije da se javi inspektoru za strance, na što je po zakonu obvezan. Eventualna nova tužba Upravnom sudu ne odlaže izvršenje rešenja MUP-a. 

Prema policijskim izvorima, Džomić je bio jedan od organizatora protesta zbog posjete zamjenika kosovskog premijera Hashima Thacija Crnoj Gori. 

Upravo zbog pitanja Kosova, Džomić je ranije dospio u dosjee Agencije za nacionalnu sigurnost. Nakon jednog od sporova pred Upravnim sudom on je izjavio novinarima da u mišljenju Agencije za nacionalnu sigurnost piše da narušava međuvjerski sklad, da je prije sedam godina "poticao demonstrante da, za vrijeme mitinga opozicije protiv priznanja Kosova, zapale Skupštinu" i da se protivi odluci Vlade da prizna Kosovo, prenosi Tanjug.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.