REGION

Tragedija u Poreču: Zbog ljubomore udavio suprugu pa se objesio

Policija provodi istragu

(M.M.)

17.2.2015

Supružnici Ivo (68) i Zorka (67) Juričević pronađeni su mrtvi u stanu u Musaležu kraj Poreča u ponedjeljak oko 22 sata.

Okolnosti smrti supružnika su službeno potvrđene, odnosno da se Ivo objesio u stanu, a supruga Zorka je pronađena ugušena. Ono što se prije nagađalo, policija je potvrdila u popodnevnim satima nakon obdukcije, odnosno da postoji velika mogućnost da se radi o ubistvu i samoubistvu, budući da su na tijelu Zorke pronađeni tragovi nasilja.

Kako Glas Istre neslužbeno doznaje, Zorka je krajem januarasiječnja, dakle prije nešto više od dvije sedmice, pravomoćno osuđena na pazinskom Općinskom sudu radi lažnog prijavljivanja krivičnog djela. Osuđena je na pet mjeseci zatvora, ali uvjetno na godinu dana. Naime, radilo se o prijavi koju je podnijela u septembru prošle godine navodeći da je bila silovana od strane jednog muškarca, što nije bila istina.

msar3049915

Kuća u kojoj su pronađena tijela supružnika (Foto: Glas Istre)

Isti portal prenosi da je najvećih problema Zorka imala upravo sa suprugom Ivom koji je prema njoj bio jako ljubomoran. Za pretpostaviti da su pravomoćnost presude i ljubomora bili okidač za događaje u ponedjeljak naveče u Musaležu. Mještani supružnike Juričević gotovo i ne poznaju jer se par doselio prije manje od godinu dana i očito nije imao mnogo prijatelja u komšiluku.

Policija je po dojavi o pronalasku tijela opasala zgradu trakama, a iz Pule je na uviđaj došao i županijski državni tužilac Eddy Putigna, te ekipa krim-tehničara. Uviđaj je trajao do iza 3.30 sati kada je pogrebno preduzeće preuzelo tijela supružnika i odvezlo za Pulu na odjel patologije pulske Opće bolnice, radi obdukcije.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti 67-godišnje žene nasilno ugušenje, a 68-godišnjeg muškarca vješanje.

Kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja, policijski službenici nastavljaju provoditi istragu, a po nalogu državnog tužilaštva provest će se i potrebna vještačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.